Apex биотехнологични ООД

Продукти & услуга

Knowledge
Начало > знание > Съдържание

Usnic киселина-Билкови Remedy

Source:Наука директно | Updated: Jun 13, 2016


Usnic киселинапърво е изолиран от немския учен W. Knop през 1844, синтезирана за първи път между 1933-1937 от извара и Robertson.Since тогава, Usnic киселина е станало най-широко изследваните лишеи метаболит и един от малкото, която е в търговската мрежа.

Usnic киселина е уникално намерени в лишеи и е особено богати на родове като Alectoria, Cladonia, Usnea, Lecanora, Ramalina и Evernia.the обща спецификация на Usnic киселина е 98 %, горчив, жълто, твърдо вещество. Друга форма на съществуване е Usnic киселина натриев 95 %

За прилагането йUsnic киселина играе важна роля в много поле. Много лишеи и екстракти, съдържащи usnic киселина са били използвани за лекарствени, парфюмерията, козметични и екологични приложения. Usnic киселина като чисто вещество е формулирана в кремове, пасти за зъби, вода за уста, дезодоранти и слънцезащитни продукти, в някои случаи като активен принцип, в други като консервант. Освен антимикробната активност срещу човека и растителни патогени usnic киселина е доказано да проявяват антивирусно, изразено противопротозойно, антипролиферативни да има, противовъзпалително и обезболяващо действие.

Екологични ефекти, като antigrowth, antiherbivore и против насекоми свойства, също са били демонстрирани. В някои случаи има разлика в биологична активност се наблюдава между двете enantiomeric форми на usnic киселина. Наскоро здравето хранителни добавки, съдържащи usnic киселина са били рекламирани за използване в намаляване на теглото, с малко научна подкрепа. Акцентът на настоящото преразглеждане е върху химията и биологичната активност на usnic киселина и нейните производни в допълнение към рационалното и екологично приемливи методи за предоставяне на това естествено съединение в голям мащаб.

Ключови думи

Usnic киселина; Лишеи; Биологична активност; Антимикробни;

Изразено противопротозойно; Антивирусно; Антипролиферативни да има; Противовъзпалително; Дерматит

Usnic киселина Usnic киселина натриев

Типична хроматограма на Usnic Acid98 %

Химическа структура


Къде да купя Usnic киселина? Как да направите поръчка?

Запитване
Свържете се с нас
Адрес: № 6 Zhangba 4 Rd., Xi'an Hi-Tech зона, Xi'an 710077 Китай.
Телефон: +86 (29) 8860 1330
Факс: +86(29) 8860 9131
Имейл:info@apex-bio.com
Начало | За нас | Продукти & услуга | Новини | знание | Контрол на качеството | Свържете се с нас | Мобилен телефон | XML | Главна страница